sobota, 2. marec 2013

Day 1: Jumping over the ocean

V vsemu dogajanju v New Yorku, si je potrebno vzeti tudi čas za blog napisat (če ne zaradi drugega zato, da zbudimo glavno slovensko čustvo v vseh).
Pot v Ameriko je bila relativno hitra, oba leta sta bila krajša kot pričakovano in tako smo bili celo uro prej na ameriških tleh. Med letom smo si čas lahko krajšali s številnimi filmi, ki so bili ponujeni (Ana Karenina, Lincoln, Skyfall, itd.). Na žalost pa ni šlo brez zapletov. Eden izmed članov naše "posadke" je na let(al)u iz Benetk do Frankfurta pozabil potni list in letalsko karto. Joj. Tako je moral ostati v Frankfurtu. Se pa je dobro zmenil, da so mu prestavili let na naslednji dan in bi se nam moral danes pridružiti. Drugih večjih zapletov ni bilo, razen nekaj zamujanja.
Ko smo pristali na letališču Newark in se z oddajo prstnih odtisov dejansko prebili v ZDA, smo se usedli na avtobus, v upanju, da se bomo lahko kmalu malo odpočili v hotelu. Sreča pa ni bila na naši strani, saj smo zeloooo dolgo (zdi se mi, da je bilo več ur) presedeli v tipičnem traffic jam-u.
Ko smo končno prišli do hotela, smo na hitro odložili prtljago in se nato s profesorjem Kranjcem sprehodili do trgovine Trader Joe's, kjer smo si nakupili "nujne potrebščine" (vodo, sadje in podobno). Nekateri so se nato odločili za spanje, drugi za uveljavitev Welcome drink kupona, nekateri pa smo se najprej sprehodili do puba McGee's (bar po katerem so navdih dobili avtorji serije How I Met Your Mother), nato pa še do Times Squera ter Rockefeller Centra. Na koncu pa smo se vsi veselo zvrnili v postelje in tako nabrali moči za naslednji, še bolj naporen dan. Ampak o tem pa več v naslednji objavi. ;)

Lep newyorški pozdrav iz Starbucksa blizu hotela, Kaja R.





Ni komentarjev:

Objavite komentar