sreda, 13. marec 2013

Day 12: Embassy Street & Supreme Court of the US

Dan se je začel mokro (zunaj je namreč deževalo), mi pa smo morali približno pol ure hoditi do slovenskega veleposlaništva. Na srečo smo se lahko tam pogreli s kavo, čajem ter potico. Po pridobljenih močeh pa smo poslušali "predavanja" o delu različnih ljudi, ki so na veleposlaništvu, seveda tudi veleposlanika, poleg tega pa tudi dva študenta, ki se trenutno šolata v ameriški prestolnici. Po uradnem programu je sledilo skromno kosilo ter neformalni pogovori s člani veleposlaništva ter drugimi prisotnimi.
Na našo srečo je dež odšel drugam, tako da nas ni več močil, ko smo se morali sprehoditi do podzemne železnice, s katero smo se odpeljali do Vrhovnega sodišča ZDA. Ker se je pokazalo sončke, smo se lahko še približno pol ure posončili, poslikali kapitol (čez cesto) ter nato vstopili v sodišče. Najprej smo bili deležni predstavitve prostorov in vrhovnega sodišča na splošno, nato pa podrobnejše predstavitve ameriškega sodnega sistema oziroma primerov, ki jih vrhovno sodišče obravnava.
Ko smo zaključili z obiskom, smo se razkropili. Nekateri so si šli ogledat različne galerije, muzeje in podobno, drugi smo odšli počivat v hotel (in si privoščili malo sladkarij), tretji pa so odšli na NHL tekmo. Na žalost je domača ekipa zgubila. Škoda. Vseeno so se imeli super, in sedaj že vsi komaj čakamo NBA tekmo. :)

Kaja R.













Ni komentarjev:

Objavite komentar