četrtek, 14. marec 2013

Day 14: State Department, etc.

V četrtek zjutraj smo se usedli na bus, se malo peljali z avtobusom ter malo sprehodili do Zunanjega ministrstva ZDA (State Department). Ko so nas temeljito pregledali smo končno lahko začeli s predavanji. Predavali so nam različni strokovnjaki za odnose med ZDA in Avstrijo ter Slovenijo, za Pacifik, za Bližnji Vzhod in drugi.
Po dopoldanskem programu smo bili prosti in smo se s podzemno železnico odpeljali do Pentagona, ki pa je seveda tako zastražen, da kaj več kot fasade nismo videli. Zato smo se kar na hitro s podzemno vrnili eno postajo nazaj proti mestu in si ogledali znano pokopališče Arlington (tipični majhni beli nagrobni kamni in to ... rings a bell?). Po ogledu groba družine Kennedy in številnih drugih grobov smo se odpravili peš do US Marine Corps Memoriala (Iwo Jima). Ker smo bili že vsi precej utrujeni od dveh tednov potepanja po ameriških tleh, smo se nato odpravili proti hotelu oziroma po še zadnjih nakupih.
Zvečer pa nas je čakal "poslovilni žur", ki je bil zelo zanimiv. Sama sem recimo spoznala nekaj novih američanov. ;) kaj dosti več pa se ne spomnim ... hehe just kidding! Zelo kratek povzetek: odličen zaključek odlične ekskurzije!

Tired bye bye, Kaja R.









Ni komentarjev:

Objavite komentar