sreda, 6. marec 2013

Day 4: Nations Unite!

Za zajtrk smo se okrepčali z mafini, bagelsi in kajzercami ter vročimi napitki, nato pa smo krenili na pot. Ponedeljek je bil prvi dan uradnega programa. S Kranjcem smo se sprehodili (po tem, ko so tudi vsi zamudniki bili prisotni) do Združenih narodov na Prvi Aveniji. Najprej smo imeli nekaj časa za photoshooting, nato pa smo se odpravili skozi strog security check. Kot na letalu, nič pijač noter, seveda. Dopoldne smo na OZN imeli tri predavanja, med drugim tudi predavanje palestinskega predstavnika, ki je bilo najbrž za vse najbolj zanimivo. Predvsem zaradi treninga kritičnega mišljenja.
Po predavanjih smo imeli nekaj časa za kosilo, zato smo se porazdelili v manjše skupinice ter se na različne konce v okolici odpravili nekaj pojest. Ob 2.30 smo se dobili pred stavbo, kjer se nahaja predstavništvo EU (številka naslova je 666 ... hmmmm) in kjer so nas čakala še popoldanska predavanja. Še dobro, da so nam na predstavništvu ponudili kavo, saj bi verjetno drugače kar vsi veselo kinkali na predavanjih po obilnih kosilih. Tudi popoldanska predavanja so bila zelo zanimiva. Zadnja tema predavanja je bila Responsibility to Protect (R2P), ki predstavlja zelo aktualno in zanimivo temo za vse, ki jih vsaj malo zanima mednarodno pravo.
Kljub utrujenosti po celodnevnih predavanjih, smo se zvečer peš odpravili do Times Square, kjer so si nekateri kupili karte za mjuzikl Mamma Mia, nekateri smo se pa takoj odpravili v Hotel Marriot, v 48. nadstropje, kjer se nahaja bar in lokal, ki v eni uri naredi celoten krog okoli NYC, in iz katerega smo si lahko ogledali seveda celotno mesto v večernem času. Pa še dobre koktejle smo si lahko privoščili. ;)
Za veliko večino je bil ponedeljkov večer "Broadway Night". Nekateri so si ogledali Mammo Mio, drugi pa Chicago. Vsi so bili zelo navdušeni in so z odličnimo vtisi zaspali v pričakovanju torka, še enega napornega dneva.

Lep pozdrav, Kaja R. (s pomočjo Petre H.)

























Ni komentarjev:

Objavite komentar