petek, 8. marec 2013

Day 7: Kungfupanda :)

Cetrtek

Nenavadno vreme se je nadaljevalo tudi v cetrtek. Napovedi snezne nevihte so povzrocili zapiranja osnovnih sol in povecano prisotnost gasilcev ter zvok siren na cestah velemesta. Nas je tisto jutro cakalo predavanje na NYU pri profesorju Alstonu. Profesor Kranjc nam je pred samim odhodom v ZDA narocil, naj se za univerzo oblecemo tako kot se za studenta spodobi. Ne prevec uradno. Navodilo smo dosledno upostevali in se vklopili v domaco in prijetno atmosfero School of Law. Poslusali smo predavanje o mednarodnem pravu, med katerim so studentje veselo jedli sendvice, jogurte in pili shake. Se sreca, da to ni v navadi pri nas, ker bi potem najverjetneje nosila stevilko xxl ( pise Rebeka, da ne bo pomote). Samo predvanje je minilo v dialogu studentje - profesor, ki so skupaj obravnavali Splosno deklaracijo o clovekovih pravicah.

Po predavanju smo imeli prosto, zato smo se odpravile v Metropolitan Museum, ki je verjetno eden izmed najboljsih ter predvsem najvecjih muzejev v NY. Nemogoce si je pogledati vse v nekaj urah, zato smo se me sprehodile samo skozi amerisko, egipcansko in evropsko krilo. Izmucene smo bile tako psihicno kot fizicno, tako da smo si privoscile popoldanski enourni krepcilni spanec (tj. Rebeka).
Ob 18h se je nadaljeval program, dobili smo se v (slovenski) cerkvi sv. Cirila, kjer nas je sprejel samosovoj slovenski duhovnik, ki v NYC zivi ze 21 let. Baje pozna Christoperja Wolza (oskar, oskar!). Tam smo najprej poslusali zanimivo predstavitev dogodkov iz zivljenja odvetnika/mediatorja Roberta Harleyja, potem pa je sledila vecerja: za nekatere "kranjske" (v resnici ukrajinske) klobase, za druge pa pica, prava ameriska "pepperoni", izpod rok albanskih picopekov. Druzenje se je ob dobri hrani (in pijaci) zavleklo. Nekaj se nas je kasneje odpravilo v karaoke bar z japonskimi natakarji, ki so izgledali rahlo nevarno (kungfupanda!). Nase pevske zvezde so navdusile, turneja po Ameriki se v kratkem premakne v Washington, sredi marca jih boste lahko slisali tudi pri nas.

Nauk dneva: Kdor s profesorjem Kranjcem lahko drzi korak, ta je pravi junak.
(Ampak se splaca!)

Nocemo se domov, lep pozdrav!









Ni komentarjev:

Objavite komentar