sobota, 9. marec 2013

Day 9: Philly

Na srečo smo zadnji večer Velikem Jabolku preživeli brez zapletov, tako da se v soboto zjutraj ni bilo prav zelo težko spravit iz postelje. No ja, nekateri so imeli velike mačke, kar leve bi lahko rekli, drugi smo se pa vsaj malo naspali. Ko smo z zelooooooo počasnim dvigalom končno spravili vse kovčke v pritličje in nato v avtobus, smo se odpravili proti Filadelfiji in nato proti Washingtonu. Še zadnjič smo se peljali mimo Times Squara, se poslovili od New Yorka in se odpravili novim dogodivščinam naproti.
Po nekaj manj kot dveh urah smo imeli postanek v Phildelfiji, v rojstnem mestu "moderne Amerike". Imeli smo samo dve uri za postanek, tako da ni bilo ravno časa, da bi si dobro ogledali mesti, ampak smo raje nekje v miru pojedli kosilo in uživali na sončku, ki sno ga v NYC precej pogrešali. So si pa nekateri šli na hitro ogledat slaven Liberty Bell. Nato pa nazaj na bus in na pot proti Washingtonu. Na avtobusu smo poslušali še nekaj predstavitev o samem mestu ter o institucijah, ki jih bomo obiskali v prihodnjem tednu.
Ko smo prispeli v Washington smo se najprej malo peljali na okoli po mestu in si skozi okna avtobusa ogledali nekaj glavnih znamenitosti mesta. Nato pa smo prišli v hotel in se v velikih in udobnih sobah najprej malo odpočili, potem pa smo se sprehodili po Georgetownu (predel v Washingtonu v katerem se nahaja naš hotel) ter se najedli frozen yoghurta, nato pa šli nazaj v hotel nabrat moči za prihajajoči naporen teden.

P.s.: Opravičujem se za nekaj dni tišine z naše strani, ampak smo imeli nekaj administrativnih težav pri pisanju in objavljanju bloga. Upam, da se ne bodo ponovile. :)

Kaja R.

Pa še moški pristop k zadevi: Liberty bell rings for Faculatas ludacris of LJ

Sobotno jutro je poleg mrzličnega pakiranja, hitenja po stopnicah in lova na dvigalo ter jutranjih, z maslom namazanih bagelov in kave, ki si komaj zasluži svoje ime, prineslo tudi več urno pot proti drugi ciljni destinaciji našega skupnega potovanja. Zahvalili smo se Profesorju Kranjcu, ki si je viteško prizadeval za naše udobje in se zenovsko soočil z občasnimi zamudami posameznikov ter obenem poskrbel za razgiban in vsega občudovanj vreden program , ki smo ga doživeli v New Yorku.
Nemalo članov ekspedicije je vožnjo z avtobusom izkoristilo za nadomeščanje ur, ki so jih požrtvovalno namenili spoznavanju nočnega življenja v velikem jabolku.

Po dveh urah se je naš jekleni voz s pol stota sedežev ustavil v Philadelphiji. Ja, to je tisto mesto o katerem govori naslovni komad iz znane serije Prince of Bell Air (in west pfiladelphija born and raised...) V tem mestu je bila podpisana Philadelphijska deklaracija, ki je formalno postavila temelje za Ameriko kot jo poznamo danes. Po dolgem stanju v vrsti jre liberty bell zazvonil tudi za Študente PF LJ. Tisti, ki jim stanje v vrsti ni bilo v pretirano veselje so se v prijetnem vremenu odpravili na sprehod po mestu in poiskali nekaj za pod zob. Naprimer dvojni Cheesburger z kumaricami, pardižnikom solato in slanino, ter botomless kozarec sode in oln krožnik pomfrija.

Po nadaljnjih dveh urah potovanja je avtobus prispel v Washington, kjer nas je vijugaje kot zelena mamba popeljal od enega do drugega pomembnega mnumenta, lociranega v mestu. Končno nas je pripeljal do hotela Holliday inn v Georgetownu. Po razdelitvi sob smo se razkropili po tej univerzitetni soseki Washingtona, se najedli in večinoma odšli raziskovat ožji predel mesta. Georgetown, kot univerzitetna soseska, je poln barov, restavracij in majhnih trgovin. Ker se vsi lokali zaprejo (že) ob 2. uri ponoči, nas tudi napovedani jutranji ogled centra mesta s profesorjem Štiblarjem ni odvrnil od spoznavanja domačinov in proslavljanja zmage njihove univerzitetne košarkarske ekipe.

Žiga P. & Luka P.













Ni komentarjev:

Objavite komentar